Svet-Stranek.cz

Manualní lymfodrenáž/lymfatická masáš/:

Manualní lymfodrenáž/lymfatická masáš/

Manualní lymfodrenáž/lymfatická masáš/
                               Lymfatická masáž

Lymfatická masáž je pro organismus velmi důležitá. Čistí toxiny z krve, posiluje imunitu a pomáhá proti celulitidě. Samozřejmě, že ruku v ruce se stravou a vhodným pohybem. Pak se dějí zázraky. Sama nyní podstupuji u svého přítele dvě dvouhodinové lymfatické masáže za týden, takže mám nyní letité zkušenosti nejen s klientkami, ale i osobní. Je to výhoda, mít přítele maséra!!!!! smíích :-))

Mohu Vám pomoci zvládnout nadváhu, zdraví, sebevědomí, zkrásnět a začít vnímat život jako radost. :-))

3.10. 2012
Takže skoro po půl roku lymfatických masáží mohu z klidným svědomím konečně napsat svou VLASTNÍ zkušenost, ne jen vyčtené a naučené věci. Začala jsem v dubnu 2012, jak uvádím výše, dvě douhodinové ruční lymfatické masáže týdně u mého přítele. Jsem človíček, který stále něco „musí“ dělat, takže tento interval jsem vydržela pouze 14 dní. Přestalo mě bavit ležet 4h týdně na lehátku, krása nekrása, nudilo mě to.
 Takže jsem se ustálila na dvouhodinovou celotělovou masáž jednou za 14 dní po dobu dvou měsíců. Na léto. Pak 1 krát za měsíc do teď, a nadále v této kůře pokračuji. JE TO BEZVADNÉ!!!!!! A to jsem měla málo pohybu, jelikož jsem cítila, že se chci jen „válet“. Párkrát na kolo. No, dost jsem spíše letos plavala. Léto jsem strávila v minišatičkách, pyšná na hezké nožky. Což bylo snad poprvé, kdy jsem si byla SKUTEČNĚ jistá, že si ty minišatičky mohu dovolit. Náádherný pocit. Co ale nyní, v říjnu, pociťuji, je silnější imunita. Kolem mě jsou nachlazení lidé, a já v pohodě. Sice se o mě pokoušel bacit mě bacil, nicméně zvládla jsem ho během 2 dní, rýmu jsem měla celkem 1 den. Sedl mi na hlasivky, takže jsem chvíli chraptěla, jinak jsme bez přerušení pokračovala v životě, práci jak kdyby nic. Předtím jsem na týden vždy odvolala masáže a ležela k.o. Takže tento stav přisuzuji lymfatické kůře, kterou si dodržuji. Jelikož lymfatická masáž čistí organismus a tímpádem když vás chce bacit bacil, vaše tělo je silné. Toto se píše v knihách, toto mohu potvrdit i já. Ještě dodám, že jsem si VŽDY míchala na masáž aromaterapeutický olej. Normálně se dělá lymfatická masáž na „sucho“, já miluju aromaterapii, kterou mám vystudovanou a kterou stále studuji, takže mě vyhovuje tato cesta. Najdou se ti, kteří tvrdí, že pak se lymfa s olejem nemůže dělat „řádně“. A pak se najdou ti, kteří tvrdí, že naopak, lymfa se více pročistí, jelikož ty oleje jdou do krve a „pracují“ v tělíčku ještě 12 h po masáži, u nemocného tělíčka i déle. Mě je to šumák, jelikož se vždy přizpůsobím tomu, co si přeje klient. Vysvětlím mu před masáží vše a přizbůsobím se tak, aby byl klient co nejvíce spokojený. To, že já miluju aroma ještě neznamená, že to budu cpát každému. 

Shrnutí: STOJÍ TY MASÁŽIČKY ZA TEN POCIT ZDRAVÍ A KRÁSY.





                                  Lymfatická masáž

Masáž patří k nejstarším léčebným prostředkům v historii lidstva. Je možné ji využít k upevnění fyzického i psychického zdraví, k posílení organizmu, ke zvýšení výkonnosti nebo k osvěžení po fyzické i psychické námaze. Cílenou masáží lze doléčovat některé choro né či poúrazové stavy, lymfatickou masáží (lymfodrenáží) urychlujeme tok lymfy s odpadními látkami pryč z těla. Tato masáž se většinou provádí na suché pokožce bez použití olejů. Jsou-li jakékoli pomocné látky použity, jedná se pouze o výhradně přírodní, za studena lisované oleje a přírodní éterické silice z různých částí rostlin či speciální emulze. Ke každé terapii je možno doporučit vhodnou autoterapii a návrh celkového pohybového režimu.

Lymfa, téměř bezbarvá tekutina, kolující v lymfatických cévách, složením podobná krevní plazmě, pronikající všemi tkáněmi a omývající všechny buňky, se sbírá z celého těla a vrací do krve. Její množství se odhaduje na 5- 6 litrů, tedy více než naší krve.

               

           

 Z vlásečnic nebo kapilár krevního oběhu se z krve vytlačují do tkáně kapaliny, které krev znečišťují. Tato kapalina nazvaná tkáňový mok, je nasávána systémem lymfatických cév a pak dále jako "lymfa" dopravován postupně do stále se zvětšujících lymfatických cest až po hrudní mízovod jako hlavní sběrnu "lymfy". Lymfatické cévy ústí do tzv. lymfatických uzlin (každá lymfatická céva musí procházet nějakou uzlinou), v nichž dochází k jakési první filtraci "lymfy". Zde pak vznikají lymfocyty, které jednak působí v samotné uzlině, a dále se dostávají krví na různá místa těla a likvidují nežádoucí tělíska. Lymfatické uzliny se významně podílejí i na tvorbě protilátek a imunitních procesech organizmu. Dalším článkem při toku "lymfy" je slezina. Její hlavní úlohou je fagocytóza a pak odfiltrování pro tělo užitečných látek, které se "lymfou" dopravují do sleziny. Především to jsou červené krvinky, železo a bilirubin. Hlavní skutečnou úlohou sleziny je bránit organismus před nemocemi.

Pokud selže transportní a filtrační schopnost lymfy, pak náš organizmus začne být zatěžován působením látek, které jsou pro tělo škodlivé. Na rozdíl od krve s její srdeční "pumpou" je pohyb lymfy v lymfatickém systému zajišťován hlavně pohyby svalových skupin v okolí lymfatických cév. Tzn., že když se hýbeme, lymfa proudí, když se nehýbeme, lymfa stojí. Neodvádí toxíny. Ležící pacienti by měli dostávat masáže, lymfodrenáže, mají být polohováni a "umělým" rozhýbáním lymfatického systému by se měla podporovat detoxikace.

Lymfatickou masáží (lymfodrenáží) tedy rozumíme proces uvedení lymfy do chodu. Můžeme ji provádět speciálními hmaty a cviky, rytmickým hnětením, klasickou masáží, míčkováním za použití molitanových míčků.

Tato metoda je velmi prospěšná při posilování obranyschopnosti organismu, má výrazné detoxikační účinky.

                     

Onemocnění či dysbalance, při kterých lymfodrenáž doporučujeme:

  • celulitida
  • akné
  • pokožka s velkými póry
  • únava nohou, která časem může přerůst v celkovou únavu tělesnou
  • různé otoky, především kotníků navečer a po velké námaze, dále otoky v břiše přisuzované otylosti, otoky očních víček
  • dýchací potíže bez zřejmé vnější příčiny
  • zatížení jater
  • snížená imunita
  • snižování nadváhy
   
                              
                                
 
 
                             Lymfatická masáž tváre
je speciální metodou, která efektivně působí na obličej, vyhlazuje ho, detoxikuje a obnovuje správný tok lymfy. Díky odvodu toxických látek z oblasti obličeje a dekoltu dochází ke zjemnění a zkvalitnění pokožky. Po manuální lymfodrenáži obličeje se ukládá méně tuků a urychluje se podkožní metabolismus.
Lymfodrenáž obličeje výrazně potlačuje vznik vrásek, akné a nerovností na pokožce. Zákazník vnímá tuto metodu velmi dobře nejen díky kosmetickým účinkům, ale také díky působení na nervová zakončení, klient se cítí svěže a uvolněně.